קציצות טונה אפויות

מצרכים

  • טונה מקופסת שימורים בשמן זית (160 גרם לפני סינון)
  • בצל קטן קצוץ
  • תפוח אדמה קטן קלוף מגורד בפומפיה
  • גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה
  • ביצה גדולה
  • 2 כפות גדושות של שיבולת שועל גרוסה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

  • מחממים מחבת קטנה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  • מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
  • מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי) ומפוררים אותה בעזרת המזלג. מוסיפים לקערה יחד עם יתר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
  • יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ4 ס”מ).
  • אופים בתנור במשך 20 דקות.
  • כל צד למשך 10 דקות