קציצות טונה אפויות
מצרכים
- טונה מקופסת שימורים בשמן זית (160 גרם לפני סינון)
- בצל קטן קצוץ
- תפוח אדמה קטן קלוף מגורד בפומפיה
- גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה
- ביצה גדולה
- 2 כפות גדושות של שיבולת שועל גרוסה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- חצי כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים מחבת קטנה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
- מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי) ומפוררים אותה בעזרת המזלג. מוסיפים לקערה יחד עם יתר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
- יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ4 ס”מ).
- אופים בתנור במשך 20 דקות.
- כל צד למשך 10 דקות