קציצות ברוקולי ושיבולת שועל
מצרכים
- 400 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק
- חצי בצל בינוני
- 3 שיני שום
- ביצה גדולה
- חצי כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר) *לרגישים לגלוטן יש להשתמש בקוואקר ללא גלוטן
- כפית שטוחה מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- אם משתמשים בברוקולי קפוא – יש לחלוט כדקה במים רותחים ולסנן. אם משתמשים בפרחי ברוקולי טריים – יש לבשל במים רותחים במשך 7-8 דקות, עד לריכוך ולסנן.
- מחממים תנור מראש ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
- טוחנים את הברוקולי, השום והבצל במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית אחידה (לא לטחון למחית).
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים ביצה, שיבולת שועל דקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות עם הידיים בקוטר כ-5 ס”מ, עובי 1 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן.
- מברישים או מרססים מעל כל קציצה מעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות.