קציצות ברוקולי ושיבולת שועל

מצרכים

  • 400 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק
  • חצי בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • ביצה גדולה
  • חצי כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר) *לרגישים לגלוטן יש להשתמש בקוואקר ללא גלוטן
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • אם משתמשים בברוקולי קפוא – יש לחלוט כדקה במים רותחים ולסנן. אם משתמשים בפרחי ברוקולי טריים – יש לבשל במים רותחים במשך 7-8 דקות, עד לריכוך ולסנן.
  • מחממים תנור מראש ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
  • טוחנים את הברוקולי, השום והבצל במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית אחידה (לא לטחון למחית).
  • מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים ביצה, שיבולת שועל דקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.
  • יוצרים קציצות עם הידיים בקוטר כ-5 ס”מ, עובי 1 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן.
  • מברישים או מרססים מעל כל קציצה מעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות.