סלט קינואה עם בטטה
מצרכים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית את הבטטות, מערבבים עם שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
צולים 20 דקות או עד שהבטטות מתרככות (לא יותר מדי).
במקביל מרתיחים מים בסיר גדול , מסננים את הקינואה ממי ההשריה, מעבירים לסיר ומבשלים 8 דקות על להבה גבוהה וללא כיסוי. שוטפים במי ברז ומסננים היטב.
מכינים את הרוטב
שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
שמים בקערה את הבטטות, הקינואה, השקדים ויתר חומרי הסלט. יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב.