– פורסים את העירית לטבעות דק וחותכים את הבטטה לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ. חשוב מאוד שיהיו קטנות אחרת הן לא תספקנה להתרכך באפייה.
– בקערה גדולה מערבבים ביצים, שמן, קוטג’, מלח ופלפל.
– מוסיפים מוצרלה, עירית וקמח ומערבבים רק עד שרוב הקמח נטמע ולא יותר. ככל שתערבבו יותר ככה הפשטידה תצא יציבה מדי.
– מוסיפים קוביות בטטה ומערבבים.
– משמנים תבנית אינגליש קייק (עדיף לשים בתחתית נייר אפייה) ומעבירים את התערובת פנימה. אם רוצים, מפזרים מעל מעט שומשום.
– אופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.