דלג לתוכן
דף הבית
קצת עלינו
מתכונים
מוצרים
VIP
צרו קשר
לוח שיעורים
סניפים
תפריט
דף הבית
קצת עלינו
מתכונים
מוצרים
VIP
צרו קשר
לוח שיעורים
סניפים
Facebook
Instagram
מאפינס גבינות וזיתים מקמח כוסמין מלא
מצרכים
רכיבים לכ-12 מאפינס
3/4 פחית שימורים של זיתים
3 ביצים
1/4 כוס שמן זית
250 גרם קוטג' 5%/ גבינה לבנה
100 גרם גבינת מוצרלה או קשקבל מגורדת
125 גרם (חצי חבילה) גבינה מלוחה פטה/בולגרית 5%
1/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום- לא חובה
לקישוט: שומשום
*ניתן לשלב 2 מאפינס כארוחת בוקר או ערב בתוספת סלט ירקות עשיר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית טורבו.
מערבבים את כל המרכיבים של המאפינס בקערה גדולה עד לאיחוד.
עבירים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר עד כ-2/3 מהגובה ומקשטים בשומשום.
אופים כ-20-25 דקות עד שהמאפינס זהוב כולו.
מוסיפים קוביות בטטה ומערבבים.
משמנים תבנית אינגליש קייק (עדיף לשים בתחתית נייר אפייה) ומעבירים את התערובת פנימה. אם רוצים, מפזרים מעל מעט שומשום.
אופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.