מאפינס גבינות וזיתים מקמח כוסמין מלא

מצרכים

  • רכיבים לכ-12 מאפינס
  • 3/4 פחית שימורים של זיתים
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 250 גרם קוטג' 5%/ גבינה לבנה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה או קשקבל מגורדת
  • 125 גרם (חצי חבילה) גבינה מלוחה פטה/בולגרית 5%
  • 1/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אבקת שום- לא חובה
  • לקישוט: שומשום
*ניתן לשלב 2 מאפינס כארוחת בוקר או ערב בתוספת סלט ירקות עשיר
 

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית טורבו.
  • מערבבים את כל המרכיבים של המאפינס בקערה גדולה עד לאיחוד.
  • עבירים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר עד כ-2/3 מהגובה ומקשטים בשומשום.
  • אופים כ-20-25 דקות עד שהמאפינס זהוב כולו.
  • מוסיפים קוביות בטטה ומערבבים.
  •  משמנים תבנית אינגליש קייק (עדיף לשים בתחתית נייר אפייה) ומעבירים את התערובת פנימה. אם רוצים, מפזרים מעל מעט שומשום.
  • אופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.