מאפינס שיבולת שועל, פטה ופלפלים קלויים
מצרכים
- 1כוס (100 גרם) שיבולת
- שועל שלמה
- 2 מיכלים (400 מ"ל) יוגורט עיזים
- 1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס פלפלים קלויים קצוצים(ניתן להחליף את הפלפלים בזיתי קלמטה)
- 100 גרם פטה עיזים מגורדת
- 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת (לא חייב)
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שמן זית
*ניתן לשלב 2 מאפינס כארוחת בוקר או ערב בתוספת סלט ירקות עשיר
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
- מערבבים את שיבולת השועל ביוגורט העיזים ומשרים למשך מספר דקות
- בקערה נפרדת מנפים קמח ומוסיפים אבקת אפייה, מלח וסוכר.
- מוסיפים לתערובת היוגורט/שיבולת שועל, גבינות ופלפלים קלויים, ביצה ושמן זית. מעבירים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים מעט. יוצקים לתבנית שקעים משומנת.
- אופים 20-25 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.