מאפינס שיבולת שועל, פטה ופלפלים קלויים

מצרכים

  • 1כוס (100 גרם) שיבולת
  • שועל שלמה
  • 2 מיכלים (400 מ"ל) יוגורט עיזים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס פלפלים קלויים קצוצים(ניתן להחליף את הפלפלים בזיתי קלמטה)
  • 100 גרם פטה עיזים מגורדת
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת (לא חייב)
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן זית

    *ניתן לשלב 2 מאפינס כארוחת בוקר או ערב בתוספת סלט ירקות עשיר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
  • מערבבים את שיבולת השועל ביוגורט העיזים ומשרים למשך מספר דקות
  •  בקערה נפרדת מנפים קמח ומוסיפים אבקת אפייה, מלח וסוכר.
  • מוסיפים לתערובת היוגורט/שיבולת שועל, גבינות ופלפלים קלויים, ביצה ושמן זית. מעבירים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים מעט. יוצקים לתבנית שקעים משומנת.
  • אופים 20-25 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.