עוגת דבש מקמח כוסמין מלא
מצרכים
- 3 ביצים L
- 1/2 כוס דבש איכותי
- 150 גרם (3/4 כוס) שמן זית
- 240 גרם (1 כוס) תה חזק שהתקרר (ארל גריי)
- 320 גרם (1/2 2 כוסות) קמח כוסמין מלא
- 10 גרם (1 כף) אבקת אפייה
- 120 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר קנים או סוכר חום כהה (סוכר קנים יותר קרוב לטבע של הסוכר לכן הוא פחות מתוק ומתפרק יותר בקלות)
- תבלינים- לא חובה, שימו לפי הטעם איזה תבלין שאתם אוהבים:
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית ציפורן
- 1/4 כפית זנגביל (ג'ינג'ר)
לציפוי התבנית: - ספריי שמן זית
*ניתן לשלב כמנת ביניים חתיכת ריבוע בינונית
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות בתוכנית טורבו.
- בעזרת ספריי שמן משמנים תבנית קוגלהוף. אם זאת תבנית מתכת מפזרים מעט קמח מעל לשמן לשחרור קל יותר.
- בקערה רחבה טורפים בעזרת מטרפה ביצים וסוכר כ-2-3 דקות.
- מוסיפים שמן זית, דבש ותה שהצטנן לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח כוסמין, אבקת אפייה, סוכר ותבלינים ומאחדים לתערובת אחידה, רק עד לאיחוד מינימום ערבוב. - מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה.
- אופים כ-40-45 או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.