עוגת דבש מקמח כוסמין מלא

מצרכים

  • 3 ביצים L
  • 1/2 כוס דבש איכותי
  • 150 גרם (3/4 כוס) שמן זית
  • 240 גרם (1 כוס) תה חזק שהתקרר (ארל גריי)
  • 320 גרם (1/2 2 כוסות) קמח כוסמין מלא
  • 10 גרם (1 כף) אבקת אפייה
  • 120 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר קנים או סוכר חום כהה (סוכר קנים יותר קרוב לטבע של הסוכר לכן הוא פחות מתוק ומתפרק יותר בקלות)
  • תבלינים- לא חובה, שימו לפי הטעם איזה תבלין שאתם אוהבים:
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית זנגביל (ג'ינג'ר)
    לציפוי התבנית:
  • ספריי שמן זית

    *ניתן לשלב כמנת ביניים חתיכת ריבוע בינונית

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות בתוכנית טורבו.
  • בעזרת ספריי שמן משמנים תבנית קוגלהוף. אם זאת תבנית מתכת מפזרים מעט קמח מעל לשמן לשחרור קל יותר.
  • בקערה רחבה טורפים בעזרת מטרפה ביצים וסוכר כ-2-3 דקות.
  • מוסיפים שמן זית, דבש ותה שהצטנן לתערובת אחידה.
    מוסיפים קמח כוסמין, אבקת אפייה, סוכר ותבלינים ומאחדים לתערובת אחידה, רק עד לאיחוד מינימום ערבוב.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה.
  • אופים כ-40-45 או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.