קרקרים כוסמין
מצרכים
- חצי כוס קמח כוסמין מלא
- חצי כוס קוואקר דק
- שליש כוס שומשום
- כף קצח
- רבע כוס גרעיני חמניה
- כפית שטוחה מלח
- רבע כפית שטוחה פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס מים מהברז
אופן ההכנה
מחממים תנור ל170 מעלות.
מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת דלילה.
פורשים נייר אפיה על תבנית התנור ומשטחים את התערובת באופן שווה על כל התבנית בעזרת כף. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד שהתערובת מתייצבת אך עדיין רכה.- מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק) ובעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים לריבועים בערך בגודל 4X4 ס”מ. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה.
ברגע שהקרקרים כבר מוכנים , מוציאים מהתנור, ממתינים כדקה ומפרידים לריבועים לפי סימני החיתוך (*מומלץ לעשות זאת כשהקרקרים עדיין חמים אחרת הם עלולים להתפרק).
מניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הם מתקשים לאחר קירור מוחלט). יש להכניס לצנצנת אטומה , ובתאבון.
- ממליצה לשלב אותם בארוחת הבוקר כמנת פחמימה עם ירקות וחלבון.