גלילות חצילים במילוי גבינה

אופן ההכנה

מכינים את החצילים לגלגול:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מורידים את הקצוות מהחצילים.
בעזרת סכין חדה או מנדולינה פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בערך. בפרוסות שבהן יש צד שכולו קליפת חציל לא משתמשים כאן.
משמנים מעט תבנית תנור עם נייר אפייה. מניחים את החצילים בשכבה אחת. אם אין מקום לכולם פותחים עוד תבנית.
מפזרים מעט מלח מעל לחצילים ומשמנים אותם גם מלמעלה.
מכניסים לתנור (180 מעלות) למשך 15-25 דקות, עד שפרוסות החצילים רכות וגמישות, אבל לא שחומות (אם תתנו להן להשים הן עשויות להתייבש).
מוציאים מהתנור ונותנים לחצילים להתקרר מעט.
משאירים את התנור פועל.
בזמן שהחצילים בתנור, מכינים את המילוי:

שמים בקערה את גבינת הקוטג'. מפוררים פנימה את הבולגרית/פטה ומוסיפים את המוצרלה המגוררת ואת האורגנו המיובש.
מכיוון שגבינת הפטה/בולגרית מלוחה למדי, לטעמי אין צורך להוסיף מלח נוסף למילוי. תטעמו ותחליטו.
מגלגלים ומעבירים לתבנית:

מניחים את פרוסות החצילים על קרש חיתוך נקי.
מניחים בתחתית (כלומר, בצד הרחב יותר) כל פרוסת חציל כף מהמילוי .
מגלגלים את הפרוסה מעל המילוי כדי ליצור גליל חציל.
כך מגלגלים את כל פרוסות החצילים עד שנגמרות הפרוסות או עד שנגמר המילוי.
יוצקים את רוטב עגבניות לתחתית של תבנית חרסינה גדולה מלבנית/עגולה/מרובעת. מניחים את גלילות החצילים בתוך הרוטב.
מפזרים מעל גבינת מוצרלה (בערך 50 גרם או יותר, תלוי כמה גבינה בא לכם).
אופים:

מעלים את חום התנור ל-200 מעלות.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות או עד שהגבינה נמסה והרוטב מבעבע.