מצרכים

  • 4 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 400 גרם (2 מכלים) יוגורט, רצוי 4 וחצי אחוזי שומן ומעלה
  • 50 גרם (5 כפות) קורנפלור
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית תמצית וניל
  • קליפת מגוררת ומיץ מחצי לימון בינוני
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף אחיד. מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.
    באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים את החלמונים עם המחצית השנייה של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים יוגורט, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים וניל ולימון (קליפה ומיץ) ומערבבים שוב.
  • מאחדים בתנועות קיפול עדינות את תערובת החלמונים עם תערובת החלבונים. מעבירים לתבנית.
  • אופים 45-50 דקות, עד שהעוגה אינה רוטטת. מכבים את התנור, פותחים אותו ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. בשלב הזה אפשר להעביר סכין סביב הדפנות של העוגה, כדי שתצנח קצת פחות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *